پایگاه اینترنتی آینده پژوهی

افتتاح دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

دانشکده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران

2,705

دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران صبح امروز با حضور رئیس جمهوری، وزیر علوم،‌معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، رئیس دانشگاه تهران و جمعی از معاونان و مدیران و مسئولان دانشگاه تهران گشایش یافت.
دکتر محمود احمدی‌نژاد در مراسم افتتاح دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با ابراز خرسندی از حضور در فضای دانشگاه گفت: فضای دانشگاه و حضور در این جمع، نشاط‌آفرین، امیدبخش و انگیزاننده است. 

 


رئیس‌جمهوری با اشاره به سخنان رئیس دانشگاه تهران و رئیس این دانشکده گفت: ما باید الگو و الهام‌بخش برای سایر ملت‌ها باشیم و در واقع حس عمومی در بین ملت ما این است که ما باید الگو و الهام‌بخش باشیم و این به خاطر تاریخ، ظرفیت و شایستگی‌ها و استعدادهای بی‌نظیر ملت ایران است.
دکتراحمدی‌نژاد با اشاره به اهداف ترسیم شده در چشم‌انداز ۲۰ ساله در راستای تحقق این موضوع گفت: من باور دارم که زودتر از این می‌توانیم به این هدف برسیم.
وی با بیان اینکه برای الگو شدن نیازمند پیشرفت سریع در تمام ابعاد هستیم، ادامه داد: اگر یک ملت از نظر فرهنگی در اوج باشد و از نظر زندگی در صف عقب قرار بگیرد و بهترین اندیشه‌ها را نیز عرضه کند در دنیا خریداری ندارد؛ چرا که پیشرفت همه‌جانبه پشتوانه اثبات حقانیت و شایستگی‌های یک ملت است.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه کسی که می‌خواهد الگو باشد باید پیشتاز باشد و جلوتر از همه حرکت کند، گفت: امروز جنگ اصلی این‌جاست و کسانی که در یک دوره در بخش‌هایی جلو افتادند امروز تنظیم‌کننده سیاست‌های کلان و معیارها حتی در عرصه‌علمی هستند و در واقع این قانون حاکم بر بشر است که هرکس جلو می‌افتد او تنظیم‌کننده معیارها و روابط است.
وی با بیان این‌که ما باید به قله‌های پیشرفت برسیم و این کار را می‌توانیم انجام بدهیم، گفت: در راستای تحقق این موضوع همه چیز در ایران فراهم است. رئیس جمهوری در تشریح نقاط قوت و ظرفیت‌های کشورمان گفت:‌همه جای ایران را دیده‌ام. در تاریخ چند هزار ساله ایران تنها کسی که همه جای ایران را دید، من هستم و درباره همه نقاط ایران مطالعه کرده‌ام و موجودیت و تاریخ آن را نیز دیده‌ام. شهادت می‌دهم خداوند متعال در این سرزمین نورانی همه استعدادهای لازم برای پیشرفت و الگو شدن را قرار داده است.
دکتراحمدی‌نژاد ادامه داد: اگر یک نسلی عالم و اندیشمند باشد تمام قله‌ها را فتح می‌کند. علم یکی از کلیدهای الگو شدن است. رئیس جمهور کشورمان سهم ملت ایران در تولید فرهنگ بشری را بی نظیر دانست و گفت: هیچ ملتی به اندازه ملت ایران در تولید علم و فرهنگ و تمدن جهانی نقش آفرینی نداشته است. بنابراین خمیرمایه و مواد اولیه و استعداد را هم در اختیار داریم لذا باید جهش کنیم.
وی علم را اولین عامل شکوفایی دانست و گفت: تمامی استعدادهای بی‌نظیر الهی در سایه علم شکوفا می‌شود. اگر نسل و ملتی عالم و دانشمند باشد همه قله‌ها را فتح می‌‌کند و این کلید ورود به دنیای جدید است. امروز ما داریم جهش می‌کنیم. جهشی که هر بار پرشش بلندتر است و این نویدبخش است. استعدادها در ایران استعدادهای بی‌نظیری است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه سطح علمی دنیا در هر رشته‌ای دور از دسترس استعدادهای ایرانی نیست، بر انتخاب راه تاکید کرد و گفت: برخی فکر می‌کنند همان ریلی که دیگران طی کرده‌اند باید در مسیر پیشرفت علمی بپیماییم. اگر در همان ریل بیافتیم همیشه پشت سر دیگران هستیم، هر قدر هم بخواهیم سرعت‌مان را بیشتر کنیم باز هم پشت سر آنها هستیم. لذا باید ریل‌های جدید و افق‌ها و مقصدهای جدید ایجاد کنیم تا بتوانیم دنیای جدید بسازیم.
رئیس جمهور کشورمان عدالت را عامل دوم شکوفایی دانست و گفت: اگر عدالت کنار علم نباشد هم علم آن طور که باید شکوفا نمی‌شود و هم نتیجه‌اش موجب سعادت جامعه بشری نمی‌شود. عدالت وقتی کنار گذاشته شود حقیقت انسان کنار گذاشته می‌شود به همین دلیل علم و فناوری بدون عدالت به آدمکشی‌های مدرن و بمب اتم تبدیل شده است. اگر عدالت باشد حق و نفس انسان محترم است.
وی گفت: ما در عرصه‌های علمی در حال جهش هستیم، جهشی که هر بار بلندتر و نویدبخش‌تر است.
وی افزود: برخی فکر می‌کنند که ما باید مسیر ریل یکطرفه‌ای که دیگران طی کرده‌اند را برویم و فقط این ریل وجود دارد؛ در حالی که این کفران نعمت است؛ چون وقتی ما در آن ریل قرار بگیریم همیشه عقب هستیم؛ چون آنها همیشه بر اساس این ریل از ما جلوتر حرکت می‌کنند. ما باید مقصدی برای حرکت علمی خود تعیین کنیم و در واقع باید مقصد و ریل جدیدی را برای پیشرفت خود تعریف کنیم. ما می‌توانیم دنیای جدیدی را بسازیم.
رییس‌جمهور با بیان این‌که بشر در راه پیشرفت‌های علمی و کشفیات علمی با تمام اتفاقات و پیشرفت‌هایی که رخ داده در ابتدای راه است، گفت: ما هنوز در ابتدای راه هستیم و به همین بابت جلو زدن از دیگران در این مسیر امکان‌پذیر است.
دکتر فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه تهران، نیز در مراسم افتتاح رسمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با قدردانی از رئیس جمهوری برای حضور در دانشگاه تهران برای افتتاح دانشکده علوم و فنون نوین گفت: قطعا خضور شما به ما قوت می بخشد تا ما این مسیر را با حمایت و قوت و قدرت ادامه دهیم. رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تولیدات علمی نمایه شده در 
ISI گفت: از سال ۷۶ تا ۸۳، مقالات نمایه شده در ISI ۱۴ هزار و ۸۰۰ مقاله بوده که این رقم از سال ۸۴ تا ۸۹ به ۷۰ هزار عدد رسیده است. و ی افزود: این رقم
بیانگر حرکت و شتاب علمی در کشور است و در واقع رشد علمی در ایران به گونه‌ای بوده که متوسط رشد تولید علم در ایران ۱۱ برابر رشد تولید علم در دنیاست.
دکتر رهبر با بیان اینکه در موضوع علم و تولید علم در مرز‌های دانش حرکت می‌کنیم، گفت: باید از این تولیدات علمی برای حل مشکلات‌مان استفاده کنیم و در واقع این علم در خدمت مردم قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: تولید علم نباید فقط برعهده دولت باشد، بلکه باید در این مورد مشارکت عمومی را نیز جلب کرد، همچنین راهکارهای مناسبی اندیشیده شود تا تولید علم در کشور به یک عزم ملی تبدیل شود.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در دانشگاه‌ها باید تهذیب و علم در کنار هم قرار گیرند، تصریح کرد: در سایه افکار و فرهنگ‌سازی اسلامی و اخلاق است که این تحولات می‌تواند سرعت بیشتری پیدا کند.
وی همچنین از وزیر علوم و همچنین وزرارتخانه‌هایی که در راه اندازی این دانشکده با دانشگاه تهران همکاری داشتند قدردانی کرد.
دکتر قاسم عمو عابدینی، رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، نیز ضمن خوش آمد گویی به رئیس جمهوری و شرکت کنندگان در این مراسم گزارشی از وضعیت این دانشگاه و فعالیت‌های علمی انجام شده در آن ارائه داد.
گفتنی است رئیس جمهوری و هئیت همراه همچنین از بخش‌های این دانشکده بازدید کردند.
یادآور می شود دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در زمینه تحصیلات تکمیلی رشته‌های بین رشته ای فناوری های نوین و پژوهش‌های کاربردی دانشجو می پذیرد.
این دانشکده با تصویب 
سه گروه هوافضا، مهندسی علوم زیستی، انرژی های نو و محیط زیست، کار خود را کرده است.
رشته های تحصیلات تکمیلی در این دانشکده در مقطع دکتری عبارتند از  آینده پژوهی، نانوبیوتکنولوژی و در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از بیو تکنولوژی،
مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال مهندسی پزشکی گرایش مهندسی بافت ،مهندسی مکاترونیک-انرژی های نو و تجدید پذیر – مهندسی هوافضا  گرایش سازه های هوافضایی

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.