پایگاه اینترنتی آینده پژوهی

جان نایس بیت

4,629

naisbit2.pngیکی از آینده پژوهان پر آوازه است که شهرت خود را بیشتر مدیون نگارش کتاب کلان روندها ۱۹۸۲ است.


naisbit2.png
John Nasibitt
سایت: http://www.naisbit.com

جان نایس بیت یکی از آینده پژوهان پر آوازه است که شهرت خود را بیشتر مدیون نگارشض کتاب کلان روندها ۱۹۸۲ است. این کتاب، اولین کار حرفه ای او بود. بیش از دو سال در فهرست پرفروش ترین کتاب های معرفی شده از سوی نیویورک تایمز و بیشتر اوقات در رتبه ی نخست قرار داشت. بیش از ۹ میلیون نسخه از این کتاب در سراسر جهان به فروش رسیده است. کتاب های او بیش از ۵۷ کشور جهان ترجمه و منتشر شده اند.
وی دانش آموخته دانشگاه های هاروارد، کرنل و یوتا است و به عنوان مشاور و مدیر ارشد در بنگاه های خصوصی مانند آی بی ام و ایستمن کوداک و همچنین به عنوان دستیار ویژه جانسون رئیس اسبق ایالات متحده فعالیت می کرد. جان نایس بیت
 همچنین سمت های مدیریتی در شرکت های آی بی ام و کداک داشته، معاون آموزش در دولت کندی، دستیار ویژه رئیس جمهور جانسون، استاد پروازی دانشگاه های هاروارد و دانشگاه ایالتی مسکو بوده و هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه نانجینگ در چین است. این آینده پژوه و صاحب نظر ۱۵ دکترای افتخاری در رشته های علوم انسانی، فناوری و دانش دارد.  
جان نایس بیت یکی از پیشروان کاربرد روش تحلیل محتوا در آینده پژوهی و موسس “بنگاه تحقیقات شهری” است که برای سازمان های پیشرو پیش بینی های فرهنگی و اجتماعی تهیه می کند. یکی از ویژگی های جالب زندگی جان نایس بیت اقامت و فعالیت وی در کشورها و قاره های گوناگون است و این خود در تبدیل او به یک آینده پژوه جهانی نقش به سزایی داشته است.
 وی با آفرینش مفهوم حس برتر در برابر فناوری برتر، از ضرورت ایجاد معنا در جوامع انسانی و به ویژه در سازمان ها و شرکت ها سخن می گوید. به نظر وی فناوری برتر، به حایل و حجاب روابط و تعاملات گرم و صمیمی انسانی تبدیل شده و در مقام ضرورت دولت ها و سازمان های پیشرفته را بر آن داشته تا ضمن توجه بیشتر به معنویان و حتی ارزش های مذهبی در سازمان ها و شرکت ها، هر آن چه را می تواند حجاب تماس های مستقیم انسانی باشند کنار بگذارند.
جنبه های دیگری از حس برتر که در دنیای سازمان ها و شرکت ها به روشنی مشهود است بازگشت به معنویت و حتی مذهب است که تا همین اواخر در جوامع غربی نوعی “تابو” به شمار می رفت. چندی پیش کتابی مدیریتی به نام “مدیر عامل با ایمان” منتشر شد که در فهرست پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز قرار گرفت. عناوین مشابه دیگری هم به چشم می خورد: رهبری آمیخته با معنویت، مدیر درمانگر و مدیریت از راه قلب. تاثیر معنویت بر مدیریت همه جا مشهود است. تا همین اواخر در جوامع غربی این احساس حاکم بود که دین در جریان غالب کسب و کار جایی ندارد. امرسن، نویسنده آمریکایی، بهترین آموزه رهبری را در نوشته ای پیرامون اعتماد به نفس ارائه داده است: “روح شما خبر از درونتان می دهد، چرا که در وجود همه هست .”  این سخن هیچ گاه به اندازه ای امروز مصداق نداشته است. سیستم های پیامگیر تلفنی دشمن حس برتر هستند و دقیقا علیه شخصی سازی و فردی گرایی کار می کنند.

برخی از کتاب های او عبارتند از:

•کلان روندها: ده روند جدید که زندگی ما را متحول خواهند کرد
•ابداع مجدد بنگاه: تحول شغل ها و شرکت ها برای جامعه نوین اطلاعاتی
•تضاد جهانی
•کلان روندهای آسیا
•چارچوب فکری: تفکر خود را دوباره تنظیم کنید تا آیند را ببینید

از: ماهنامه الکترونیکی انجمن آینده نگری شماره ۵

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.