پایگاه اینترنتی آینده پژوهی

گام هایی به سوی آینده

6,473

footstep.JPGکتاب گام هایی به سوی آینده نوشته ی راجنی کوتاری، چاپ ۱۹۷۴، بر محور دیگری تمرکز دارد. موضوع اصلی کتاب درباره ی چگونگی ایجاد “حداقل مدینه ی فاضله”است. چگونه می توان از جهانی که در آن روز به روز “جدایی” پیشرفت های علمی و فنی از آزادی و سعادت انسان بیشتر می شود، فاصله گرفته و به جهانی که در آن این دو رکن با یکدیگر هماهنگی دارند رسید. “عدالت، خود شکوفایی (تحقق ذات)، خلاقیت و عدم خشونت مولفه های مهم جامعه ی اخیر هستند”. نویسنده اعتقادی به مدل های کاملا طراحی شده ندارد و به همین دلیل دربارهی “برنامه فعلی که معلوم نیست نتایج دلخواهی در پی داشته باشد یا این که برعکس عمل می کنند”، اخطار داده است.


footstep.JPGکتاب گام هایی به سوی آینده نوشته ی راجنی کوتاری، چاپ ۱۹۷۴، بر محور دیگری تمرکز دارد. موضوع اصلی کتاب درباره ی چگونگی ایجاد “حداقل مدینه ی فاضله”است. چگونه می توان از جهانی که در آن روز به روز “جدایی” پیشرفت های علمی و فنی از آزادی و سعادت انسان بیشتر می شود، فاصله گرفته و به جهانی که در آن این دو رکن با یکدیگر هماهنگی دارند رسید. “عدالت، خود شکوفایی (تحقق ذات)، خلاقیت و عدم خشونت مولفه های مهم جامعه ی اخیر هستند”. نویسنده اعتقادی به مدل های کاملا طراحی شده ندارد و به همین دلیل درباره ی “برنامه فعلی که معلوم نیست نتایج دلخواهی در پی داشته باشد یا این که برعکس عمل می کنند”، اخطار داده، این کار را مصیبت بار و فاجعه انگیز می خواند. استراتژی کوتاری “دوایری که مرتبا بزرگ تر می شوند” است. (تلاش های گام به گام در سطوح متعدد). در همان حال وظیفه ی روشن فکران ، برانگیختن طرز فکرهای نو و نهادینه کردن تغییرات عمده است. کتاب متعلق به مجموعه مجلداتی با عنوان دنیاهای بهتر برای دهه ی ۱۹۹۰ است که در پروژهی فراملی مدل های نظم جهانی تألیف شده است. کوتاری مدیر مرکز مطالعاتی جوامع در حال توسعه ی دهلی است.

Kothari, Rajni. Footstep into the Future. Diagnosis of the Present World and a Design for an Alternative. New Delhi, Orient Longman, London. The Free Press, Amsterdam, North-Holland, 1974

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.